Natteravnene er kommet til Ballerup...

Natteravnene er kommet til Ballerup...

20-11-2014

På en Stiftende generalforsamling den 18. november blev Natteravnene i Ballerup etableret som forening nr. 271

”For år tilbage havde vi en lokalforening af Natteravne netop i Ballerup, men den har ikke været aktiv i flere år, så det glæder os meget at der nu igen er kommet frivillige nok til en ny forening så der kan skabes tryghed og omsorg blandt Ballerups børn og unge” fortæller Bente Gimlinge, konsulent hos Natteravnenes Landssekretariat.

Den 1. september blev der afholdt formøde i beboerforeningen Hedeparken-Magleparkens lokaler. Initiativtagere til mødet var de to boligsociale medarbejdere Maj-Brit Jæger og Mikala Rossing, der ønskede mere tryghed i bebyggelsen.  I mødet deltog også to Natteravne fra Skovlunde, formand Kenneth Larsen samt Astrid Busk Sørensen, to repræsentanter for SSP og Seniorinstruktørerne Jørgen Andersen fra Rødovre og Henrik Skude fra Albertslund på vegne af Center For Socialt Ansvar og Netværk 15, samt et par beboerrepræsentanter.

Den 28. oktober blev der afholdt et velbesøgt Borgermøde, hvor Ballerups borgmester Jesper Würtzen, Politiet og SSP anbefalede Natteravnene, hvorefter Lone Glad Seniorinstruktør i Albertslund og Henrik Skude først viste filmen ”Jeg ved at du er der” og derefter gennemførte en præsentation af konceptet. På mødet deltog også Natteravne fra Skovlunde. Desuden deltog Mariann Borregaard Seniorinstruktør fra Stenløse også. På aftenen skrev omkring 20 personer sig på en interesseliste.

Den 11. og 18. november blev der afholdt to kursusaftener, hvor instruktørerne gennemgik Natteravnekonceptet, og på den sidste kursusaften deltog Astrid Busk Sørensen fra bestyrelsen i Skovlunde, som repræsentant for den nye forenings ”fadderforening”. Hermed er der lagt op til et samarbejde imellem de to foreninger i Ballerup Kommune. Natteravnene i Skovlunde donerede 200 kr. til den nye forening – så bestyrelsen kunne købe kager på sine kommende bestyrelsesmøder. Flot gestus..!

På den stiftende generalforsamling, hvor der deltog 17 frivillige, blev Bent Nielsen valgt som formand. Herudover blev der valgt fire bestyrelsesmedlemmer, to suppleanter, en revisor og en revisorsuppleant.

”Vi er meget glade for at vi har fået mulighed for at være en del af etableringen, og vi ser frem til samarbejdet med den nye forening i Netværket” slutter Henrik Skude på vegne af SeniorTeamet og netværket.

Skulle du have lyst til at blive en del af Natteravnene i Ballerup eller bare komme med på en uforpligtende prøvetur, så kontakt Sekretariatet på tlf. 70 12 12 99 eller pr. mail på info@natteravnene.dk


Borgmester Jesper Würtzen og initivtager Maj-Brit Jæger.