Nordisk Natteravne Dag fejret i hele landet...

Nordisk Natteravne Dag fejret i hele landet...

19-09-2014

Lørdag den 13. september blev der igen fejret Nordisk Natteravne Dag i alle ender af landet, hvor gader og stræder blev fyldt med de gule jakker for at udbrede kendskabet til Natteravnenes arbejde.


I Nuuk i Grønland blev dagen afholdt i Nuuk Centeret. ”Vi havde en rigtig god dag, og der var rigtig pæn interesse for Natteravnene. Vi fik 2 nye Natteravne, så det var bare dejligt” fortæller Natteravn Jesper Vinding.


I Roskilde fejrede Natteravne dagen på Stændertorvet. "Det startede med flot sol, men så kom regnen - så det ville noget" fortæller formand Klaus Walmod. Men pyt, det slår ikke en rigtig Natteravn ud. Se flere billeder her


Også på Vestegnen, lidt uden for København, var Natteravne fra flere foreninger samlet. Albertslund havde arrangeret dagen, og ravnene fra Albertslund mødtes kl. 10.00 i Frivilligscenteret. Kl. 10.30 kom der ravne fra Tåstrup og Rødovre, og heldige var vi, da der kom et Natteravnetog forbi” fortæller Lone Glad formand for Albertslund Natteravne.
Fire hold fordelte sig i togene fra Rødovre til Høje Tåstrup, og kørte frem og tilbage. Det var en stor succes og kan bestemt anbefales, og Natteravnene havde mange gode samtaler med passagerene. ”Vi sluttede arrangementet med en god frokost, hjemmebag og kaffe, og alle var enige om, at det er vigtigt og rigtig rart, at lave arrangementer sammen på tværs af foreningerne i netværket, så vi gentager successen til næste år” slutter Lone.


På Bornholm ved Rønne torv var der også gang i den i regn og blæst, men her var der heller ikke noget der kunne holde Natteravnene tilbage for at vise flaget. ”Desværre kunne vi kun stille en lille gruppe på 8 frivillige, men alligevel fik vi delt balloner ud til børnene og talt med de voksne og har 6 mulige nye frivillige, så selv i regnvejr, kan der komme noget godt ud af det. Mange var dog lidt overrasket over, at vi var på gaden men dertil var svaret jo bare, at vi ikke var gået i seng endnu” griner Lise Lotte Bay Christensen formand for Natteravnene i Rønne.


I København havde foreningerne også slået sig sammen, og fik besøg af både Natteravne fra Oslo og Langeland. Først mødtes Natteravnene på Natteravnenes Landssekretariat, hvor de af Sekretariatschef Erik Thorsted fik lidt nyt om Center for Socialt Ansvar m.m. samt en tur rundt i huset. Derefter kom de lokale Natteravne fra Netværket og tog gæsterne med på en vandring, og desværre også her i silende regn. Turen gik trods det rundt i byen i højt humør, for at slutte på Københavns Rådhus med en lille sandwich inden de lokale Natteravne fra Langeland skulle en tur i Tivoli.


Fra Ældresagens Natteravne i Århus var der 4 ravne (den 4. tager billedet) for at gøre reklame for Natteravnene, både for Ældresagen men også for Natteravnene i Aarhus Nord. ”Turen gik til Brugsen på Vorregårds Alle i Aarhus Nord. Vi fik talt med en del personer, men desværre var der ikke nogen der havde tid til at blive en del af Natteravnene.
Næsten alle kendte vores eksistens og der var stor ros til vores arbejde på gaderne, så det blev til en del gode og hyggelig snakken og uddeling af foldere m.m.” fortæller Henny Bach Rasmussen som er lokal formand.


Ved Køge bugt var Natteravnene også mødt talstærkt op i et netværksarrangement. De lokale Natteravne fra Køge, Solrød, Greve, Ishøj, Vallensbæk, Brøndby Strand og Hvidovre mødtes i Ishøj kl. 9.15 til fælles morgenbord. Efterfølgende tog Natteravnene til Brøndby Strand og gik lidt rundt i centret for at møde folk der til en hyggelig snak” fortæller kassereren for Natteravnene i Brøndby Strand, John Frimann.
Læs pressemeddelelse her


I Ruds Vedby var der ingen der kunne undgå at komme i kløerne på de lokale Natteravne, heller ikke på tankstationen, hvor Natteravnene var klar til en lille snak over en folder, samt en bolche-smagsprøve mens bilen blev tanket op. Og så ovenikøbet i tørvejr.


I Skive havde de dog valgt at flytte arrangementet til om søndagen, hvor der blev afholdt det årlige Skive løb. Skive løbet er egens største motionsløb som afholdes hver år og i år med ca. 4500 deltager som løb halv maraton 9,3 5,3 eller 2,7 Km.
”Vi fik snakket med mange mennesker, delt bolsjer og balloner ud, og der blev ivrigt udfyldt tips kupon for at vinde en af de flotte sponsorgaver, og så kom der da også et par stykker som skal med på prøvetur. Så alt i alt en gode dag” fortæller Brian Dahl.
Du kan se flere billeder her
- Se også pressemeddelelse her.

Dette er blot et udpluk fra de mange foreninger, som dagen igennem markerede de mange timer de til hverdag er på gaden, året rundt, om solen skinner, om det regner, sner...eller blæser.

Læs mere om, hvorfor vi fejrer Nordisk Natteravne Dag her